Resultaten voor v snaar meten

 
v snaar meten
 
Snaren Opmeten Vervangen Snaren.
De gemakkelijkste manier om de juiste maat vast te stellen is de oude snaar plat" neerleggen even aan één kant met een plakbandje aan de tafel plakken en dan de totale lengte aan de binnenzijde van de dubbelgevouwen snaar, opmeten.
V-snaren monteren, spannen en controleren is specialistenwerk De Vier.
De meting van de voorspanning met bijvoorbeeld een Sonic 505C Tension-meter maakt het mogelijk om op een contactloze en precieze manier de riemspanning door analyse van geluidsgolven te meten. Deze geluidsgolf is specifiek voor elke aandrijving. Door het aanslaan van een V-snaar, zodat deze gaat trillen, is met de Sonic Tension-meter vast te stellen wat de trilfrequentie van de V-snaar is.
Calculator zelf tandriem en V-snaar lengte te berekenen.
Vrijdag: 0800: 1700: uur. Copyright 2016 Duisters ITG BV. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
V-snaar Dieseldokter.nl.
D Gerafeld is. Een V-snaar gaat meerdere jaren mee tenzij er iets mis is met de spanning van de snaar of de verschillende poelies niet in lijn staan. V-snaar vervangen / op spanning zetten.: De meeste V-snaren worden gespannen door de dynamo/dynastart die op een scharnierend punt zit met een spanijzer 3. Door op punt 1 te drukken met normale kracht duim kan je zien of de V-snaar juist afgesteld staat, je mag de V-snaar circa 5mm indrukken. Om de V-snaar te vervangen draai je de bout van het scharnierende deel van de dynamo een paar slagen los en dit geldt ook voor de twee bouten van het spanijzer. Druk de dynamo naar het motorblok en wrik de V-snaar eraf. Leg de nieuwe V-snaar erop. Span de dynamo uit en zet deze vast in de stand met de bout verbinding naar het dynamospanijzer. Draai daarna de overige bouten vast en controleer de V-snaar spanning. De meeste scheepsmotoren hebben een V-snaar met een breedte van 10 mm en soms 13 mm. De breedte is te meten met een schuifmaat en de lente met een rolmaat zie fotos.
Hoe vind ik de juiste aandrijfriem voor mijn toepassing? Schipper Technisch Handelsburo.
Behalve de breedtemaat is natuurlijk ook de lengtemaat belangrijk. Bij de klassieke snaar ging men net als bij de vlakke riem nog uit van de binnenmaat Li. Bij de SP en XP-series ging men over op de werklengte dit is gemeten ter hoogte van de trekkoorden in de riem want die rekken niet deze lengte noemen we Lw. Voor berekeningen is dit de belangrijkste waarde. Dan is er nog een uitwendige lengte La met als voordeel dat die makkelijk te meten is.

Contacteer ons